Handelsstraat 11a,
8263 BE, Kampen

We zijn open van maandag tot zaterdag op afspraak.

e-mail: info@decoradiatoren.nl
tel: 085 – 8769815
KvK nummer: 62506471
BTW nummer: NL109075547B02

Veelgestelde vragen

De levertijd voor Art Nouveau en Art Deco radiatoren is 8 tot 12 weken, dit hangt onder andere af van de voorraad in Engeland en of de radiator gespoten moet worden. Deze levertijden zijn echter indicatief en kunnen dus afwijken. Bestel vroegtijdig als u ze voor een bepaalde tijd nodig heeft. De levertijd voor Elegance en Rondra radiatoren is in de regel 6 - 8 weken. Maar ook hier geldt, dit zijn indicatieve levertijden die kunnen afwijken. Bestel op tijd als u radiatoren voor een bepaalde datum nodig heeft.

Alle radiatoren van Deco Radiatoren kunnen worden aangesloten op een normale centrale verwarmingsinstallatie. Alle radiatoren zijn getest voordat ze op transport gaan en kunnen worden aangesloten met standaard ½ duims koppelingen. Ook een combinatie van gietijzeren radiatoren met normale radiatoren is geen enkel probleem. Kortom: u kunt zoveel standaard radiatoren vervangen als u zelf wilt.

Eerst moet u bepalen welke temperatuur u wenst voor een kamer. Een vuistregel hiervoor staat in onderstaande tabel.

Ruimte Aanbevolen temperatuur benodigde Watts per m3
Woonkamer 22 85
Keuken 20 77
Slaapkamer 18 70
Studeerkamer 22 85
Badkamer 24 94

U berekent het aantal kubieke meters (m3) van een ruimte als volgt: Neem de lengte, vermenigvuldig deze met de breedte en vermenigvuldig dit met de hoogte. Bijvoorbeeld uw woonkamer is 6,50 meter lang en 5,70 breed en de hoogte is 2,75. 6,50 x 5,70 = 37,05 2,75 x 37,05 = 101,89 m3 Het aantal benodigde Watts is dan 85 x 101,89 = 8660,65 m3 Vervolgens dient u vast te stellen of andere factoren nog invloeden hebben op het benodigde vermogen zoals: isolatie, type woning en ligging van de kamer op de noordzijde. Neem hiervoor de correctie percentages uit de tabel.

Opties Correctie percentage
Goed geïsoleerd huis -10%
Slecht geïsoleerd huis 15%
Hoek- of vrijstaand huis 10%
Ruimte op het noorden 10%

Stel dat uw woning goed geïsoleerd is, dan mag u 10% van het aantal benodigde Watts afhalen. In dit voorbeeld: 8660,65 Watts - 10% (866 Watts) = 7994,65 Watts Als het om een grote kamer gaat is ons advies is om dit vermogen over meerdere radiatoren te spreiden zodat thermische effecten (koude plekken) in de kamer worden voorkomen. Ook kunt u gebruik maken van de rekenmodule elders op onze website om snel en eenvoudig het aantal Watts vast te stellen in uw specifieke situatie. Bovenstaande berekening is een richtlijn, u kunt ook een installateur vragen om een nauwkeurige warmteberekening voor uw specifieke situatie te maken.

Een gietijzeren radiator heeft iets meer tijd nodig om op te warmen dan een stalen plaatradiator, maar houdt de warmte veel langer vast dan een plaatradiator. Uw kamer blijft dus langer behaaglijk warm bij een gietijzeren radiator als de verwarming wordt uitgezet. Daarnaast levert een gietijzeren radiator met name stralingswarmte en een plaatradiator levert vooral convectiewarmte, stralingswarmte wordt als aangenamere warmte ervaren.

Voor de Art Deco en Art Nouveau radiatoren geldt dat de meeste moderne verfsoorten op olie- of waterbasis kunnen worden gebruikt, evenals de speciale radiatorverf. Zowel verfspeciaalzaken als bouwmarkten bieden dit aan. De Elegance radiatoren worden gepoedercoat, om deze in een andere kleur te schilderen heeft u speciale primer nodig die u bij de de verfspeciaalzaak kunt kopen.

De gietijzeren radiatoren kunnen worden aangesloten met standaard ½ duims centrale verwarmingskoppelingen. De diameter van de leidingen is afhankelijk van uw installatie, de meeste leidingen hebben een ½ duims (15 mm) of een ¾ duims (22 mm) diameter. Mocht uw cv-leiding een andere diameter hebben vraag dan aan een lokale installateur of bij een bouwmarkt om de juiste koppelingen.

Als u een ervaren doe-het-zelver bent, dan zou u ook deze radiatoren moeten kunnen installeren, aangezien deze radiatoren niet anders aangesloten worden dan een moderne plaatradiator. Als u twijfelt, schakel dan altijd een installateur in.

De gietijzeren radiatoren kunnen worden aangesloten met standaard ½ duims centrale verwarmingskoppelingen. De diameter van de leidingen is afhankelijk van uw installatie, de meeste leidingen hebben een ½ duims (15 mm) of een ¾ duims (22 mm) diameter. Mocht uw cv-leiding een andere diameter hebben vraag dan aan een lokale installateur of bij een bouwmarkt om de juiste koppelingen.

Deco Radiatoren heeft geen showroom, maar er zijn wel voorbeeldsegmenten van de te leveren radiatoren. Daarnaast zijn er ook voorbeelden van alle te leveren kleuren. Deco Radiatoren is na telefonische afspraak te bezoeken. Bel naar 0594 659990 voor het maken van een afspraak.

Ja, de radiatoren hebben een garantie van 5 jaar tegen fabricagedefecten, de garantie betreft het leveren van defecte onderdelen, eventuele bijkomende montage-, transport of installateur-kosten vallen niet onder de garantie en zijn voor rekening van de eindgebruiker.

Ja, ondanks alle kwaliteitscontroles is het mogelijk dat een gietijzeren radiator lekt. Daarom adviseren we dat voor het aansluiten van de radiator op de cv installatie de installateur de radiator nog even afperst. Verder is het zo dat een gietijzeren radiator kan "zweten" dit is het effect dat met name in het begin van het aansluiten van de radiator ontstaat en er zeer kleine hoeveelheden water naar buiten komen rondom de pakkingen. Het beste is dan om de radiatorkraan even dicht te draaien en de radiator even een dag te laten bekomen. Na 24 uur kan de kraan weer worden geopend, vaak houdt het zweten dan op. Wanneer er na enkele dagen nog steeds lekkage is, dient u contact op te nemen met de leverancier.

Als u absoluut niet het risico wilt lopen van een lekkende radiator dan raden we u de aanschaf van een gietijzeren radiator af. Door de aard van het product is er altijd een kleine kans op lekkage.

Dit is mogelijk, maar bij radiatoren met een hoog wattage (meer dan 2000 Watt) kan dit een probleem vormen voor de stabiliteit van de centrale verwarmingsinstallatie. Vraag, voordat u een radiator bestelt, eerst advies bij een installateur.

Thermostatische kranen regelen de radiatortemperatuur door middel van een sensor die de temperatuur in de ruimte meet. Als de ingestelde temperatuur is bereikt, zal de kraan automatisch openen of sluiten en daarmee de watertoevoer naar de radiator regelen. Dit is met name handig voor ruimtes die weinig worden gebruikt. Bijvoorbeeld als u de temperatuur in een weinig gebruikte kamer op een minimum temperatuur wilt instellen, of als u niet wilt dat een radiator onnodig de hele tijd aan staat in een bepaalde ruimte dan is de thermostatische radiatorkraan zeer handig. Met een thermostatische kraan wordt de ruimte voldoende verwarmd om vocht te verdrijven, maar er wordt geen overbodige warmte afgegeven door de radiator. Dit in tegenstelling tot een manuele kraan, deze houdt geen rekening met de temperatuur van de ruimte. De manuele kraan staat open of dicht en de warmtetoevoer wordt bepaald door de kamerthermostaat in de woonkamer en niet door de radiatorkraan.

Beide zijn eenheden voor vermogen. Om een vermogen in Watt’s om te zetten naar BTU’s , deelt u het vermogen in Watt’s door 0,293.

Om een vermogen in BTU’s om te zetten naar Watt’s, vermenigvuldigt u de BTU-waarde met 3,41.

Ja, dat kan! Uw bestelling staat dan klaar in het magazijn aan de Openderweg 28 en kan na bevestiging van Deco Radiatoren worden afgehaald.

Ja, dat is ook mogelijk. In de eerste stap van uw boekingsproces kunt u een afwijkend afleveradres opgeven. Mocht u toch niet aanwezig zijn op de dag van bezorging, dan kunt u altijd op het laatste moment een alternatief adres telefonisch doorgeven.

Zodra u op "Bevestig bestelling" heeft geklikt, is uw bestelling definitief. U krijgt dan direct een bevestiging van uw bestelling per email toegestuurd. De eerste status van uw bestelling is "In bestelling". Zodra de betaling binnen is, wordt de status "Bestelling bevestigd".

De bezorgkosten zijn afhankelijk van uw postcode, in onderstaand overzicht kunt u de bezorgkosten bekijken. De kosten zijn berekend op het afleveren van 1 pallet, als u een grotere bestelling doet, zullen wij u vooraf hierover informeren. Daarnaast kunt u altijd kiezen voor het zelf afhalen bij ons magazijn, dit is altijd gratis!

Regio 1

Bezorgkosten: 125 euro.

Postcode gebied 8300AA - 9999ZZ* (*met uitzondering van de Waddeneilanden, indien u op Waddeneilanden woont, neem dan contact op met Deco Radiatoren voordat u een bestelling plaatst)

Regio 2

Bezorgkosten: 150 euro.

Postcodegebied 1000AA - 4299ZZ* Postcodegebied 6500AA - 8299ZZ (*met uitzondering van Texel, indien u op Texel woont, neem dan contact op met Deco Radiatoren als u een bestelling plaatst)

Regio 3

Bezorgkosten: 175 euro.

Postcodegebied 4300AA – 6499ZZ

 

Bezorgkosten België en Luxemburg: 175 euro Bezorgkosten Duitsland en de rest van Europa: op aanvraag

 

Moderne cv ketels hebben van een ketel temperatuur van 75°C. Kortom het cv water wat naar de radiator wordt aangevoerd heeft een temperatuur van 75°C, het retour water heeft een temperatuur van 65°C (dit is een vaste waarde uit de warmte techniek) er wordt rekening gehouden met een kamertemperatuur van 20°C.

Delta 50 is dan als volgt te herleiden:( 75°C + 65°C )/2 = 70°C is de gemiddelde watertemperatuur. Haal daar de omgevingstemperatuur van af dan krijgt u : 70°C -20°C = 50°C en dat is dan de delta T van 50°C.

Dit is vandaag de dag een gebruikelijke notering aangezien veel HR cv-ketels stoken tot 75°C. Heeft u zo’n ketel dan kunt u bij het vaststellen van de warmte behoefte voor uw woning de waarden gebruiken uit deze kolom.

Delta 60 is berekend op dat het aanvoerwater naar de radiator een temperatuur heeft van 90°C en een retour temperatuur van 70°C bij een omgevingstemperatuur van 20°C. De berekening is dan (90°C+70°C) /2 = 80°C Haal daar de omgevingstemperatuur van af dan krijgt u : 80°C -20°C = 60°C en dat is dan de delta T van 60°C.

De warmteafgifte van een radiator neemt af naarmate de delta T kleiner is. Dus hoe lager de cv ketel temperatuur is, des te groter de radiatoren moeten zijn om het benodigde vermogen te kunnen leveren.

De werking van een thermostatische radiatorkraan is als volgt: deze regelt de doorgang van het aangevoerde CV water naar de radiator op een temperatuurafhankelijke manier. U stelt een bepaalde waarde in, bijvoorbeeld 20°C, en de thermostatische radiatorkraan blijft openstaan totdat de ruimte 20°C is. Dan sluit de kraan.

Zakt vervolgens de temperatuur onder de 20°C dan gaat de kraan weer een beetje open. Zo blijft de ruimte constant op dezelfde temperatuur.

In de ruimte waar uw kamerthermostaat hangt (meestal de woonkamer) worden normaal gesproken manuele of handbediende kranen op de radiatoren gemonteerd.

Want de kamerthermostaat regelt de temperatuur voor deze ruimte al. Alle kamers buiten deze ruimte kunt u het best voorzien van radiatoren met thermostatische radiatorkranen. Doet u dit niet dan kan het gebeuren dat een radiator in de gang, slaapkamer of berging onnodig veel warmte afgeeft of omgekeerd dat tijdens een vorstperiode de leidingen in een ruimte bevriezen omdat de radiatorkraan dicht staat.

Maak een afspraak

Volg ons op facebook: